Timbuktú, un cant d'amor davant la violència

Avui per celebrar el Dia Internacional de les Dones el Centre Diari Sant Josep, organitza una sèrie d'activitats dintre i fora de les nostres instal.lacions per reivindicar l’assoliment dels drets de les dones i posar en valor les seves aportacions.  Aquest matí amb el grup de dones que participen al nostre projecte d'alfabetització hem vist la projecció de la pel.lícula Timbuktú, últim film d' Abderrahmane Sissako, que ja ha fet història en ser la primera vegada que una pel·lícula de Mauritània va ser seleccionada per competir en els Premis Oscar del 2015. Rodada a Mauritània i dedicada a la seva mare, torna sobre els temes de l'emigració, la incomunicació, l'amor i la responsabilitat compartida.

L'origen de la gesta es remunta al 29 de juliol de 2012 quan una parella enamorada d'Aguelhok, una comuna rural de l'est de Mali, va ser lapidada pel fet de no estar casats davant els ulls de Déu. Van deixar a dos orfes. Aquesta història, a la qual els mitjans de comunicació no van fer difusió, tot i que va ser transmesa per internet, seria el revulsiu que va moure al Director de cine a mostrar al món el que estava passant. 
Com deia Abderrahmane Sissako “Quan es triguen fins a deu anys a realitzar una pel·lícula i es representa a tot un continent, a més d'un gran honor, és una enorme responsabilitat”,  i afegia: “L'Islam ha estat segrestat per certes persones, estigmatitzant aquesta religió, dipositària i transmissora d'un altre tipus de valors. Cal explicar la realitat”.

Alçant-se com un cant al poder de l'amor per resistir la violència i el fonamentalisme, Timbuktú compte, a través de troços de vida, els efectes de l'any d'ocupació de la històrica ciutat de Mali, dipositària d'una herència de saviesa universal i destruïda pels yihadistes. Entre els opositors sobresurten dues persones reals: el Imam  qui lluita amb la força de les seves paraules i una dona que es nega a posar-se els guants, una veritable heroïna en la vida real.

Us animem a mirar-la!!!!!Etiquetes de comentaris: , , ,