NO SOM ROSES O BLAUS!

Nadal responsable: regala jocs i joguines no sexistes
Aquest Nadal regala jocs i joguines que no discriminin en funció del sexe. Proporciona als infants l’oportunitat de ser més iguals, més lliures i amb més possibilitats d'imaginar i crear.
Us presentem la campanya de sensibilització per fomentar, durant aquest Nadal, que es regalin jocs i joguines no sexistes, promoguda per l'Ajuntament de Barcelona.
L’objectiu és conscienciar que, durant els dies nadalencs, la compra de joguines s’hauria de fer de manera responsable. Es tracta de percebre que per mitjà de les joguines i els jocs es poden transmetre patrons i models relacionals dels homes i les dones basats en el respecte i la igualtat d’oportunitats. Una manera de no limitar el món dels infants a uns rols i a uns determinats jocs i joguines pel fet d’haver nascut nens o nenes.
La campanya impulsa que s’eduqui els nenes i les nenes en el reconeixement de les seves potencialitats, el respecte mutu i amb plena llibertat d’escollir les joguines. Les joguines, doncs, no tenen sexe, són un reflex del món que ens envolta, de la nostra societat, i per això, sovint, se'ls atorga un rol excloent. Són les eines amb les quals els infants exploren, descobreixen i adquireixen comportaments i actituds socials i relacionals que acabaran sent part del seu bagatge com a persones. Per tot això, hauríem de ser conscients del paper tan important que juguen les joguines i els jocs en el desenvolupament dels infants.
La patge Estel, personatge femení de Reis, promourà, de nou, aquest any, que es regalin joguines no sexistes i que no estereotipin els nens i les nenes. La patge serà la mestra de cerimònies de l'arribada dels Reis Mags a Barcelona, en peu d'igualtat amb el patge Gregori.  Es podrà veure la patge Estel a la plaça de Catalunya, uns dies abans de la Cavalcada de Reis, per rebre les cartes dels més petits i petites de la ciutat. I la tarda del dia 5 de gener obrirà la Cavalcada, com cada any, amb la seva fantàstica carrossa.
Trobareu tota la informació aquí: http://goo.gl/ng8QJY

Etiquetes de comentaris: , , ,