Talla amb els mals rotllos

                 25 de novembre
Dia Internacional per l’ eradicació de la violència envers les donesL’activitat: Talla amb els mals rotllos, forma part d’una de les activitats programades que des del projecte incorporem la Coeducació al Centre Diari Sant Josep es porta a terme des del passat 2012, amb el suport de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

Aquest any, amb el jovent que hi participa al nostre centre, hem treballat les violències subtils a través del nostre taller de videofòrum. Des del taller, el jovent va poder expressar totes aquelles violències, micro-masclismes, que no són violències físiques, però que molt sovint estan present en moltes relacions de parelles. 

TOTES les formes de control són violència: suggerir la forma de vestir-nos, de maquillar-nos,  indicar-nos l'hora d'arribar, de sortir, preguntar insistentment amb qui anem, què vam fer, les constants  violacions a la nostra intimitat en revisar els nostres mòbils, correus, el silenci, el menyspreu, etc. 

La gelosia NO són una demostració d'amor, més aviat són senyals d'inseguretat i una forma de controlar en nom del "amor". És el recurs més utilitzat per qualsevol home agressor, per satisfer els seus capritxos, desitjos i anul·lar la dignitat de la víctima.
 


Conversa simulada per les alumnes del grup de secundària

En definitiva, la conducta violenta té moltes maneres de manifestar-se. Avui, volem que tota la ciutadania de Sant Vicenç que vulgui participar, faci aquest petit gest de tallar un tros de la llana que embolicarà al grup de joves del centre Diari Sant Josep.

Totes i tots ells,  representaran una teranyina de violència,  com a símbol d'aquelles situacions en les quals moltes dones estan atrapades.

Avui tu pots marcar la diferència, tan sols has de tallar un d’aquests fils que sustenten el sistema patriarcal i la violència envers les dones.  

Talla amb el mals rotllos!!!!

Etiquetes de comentaris: , ,