POBREZA ZEROEl passat 17 d'octubre va ser el Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa. El jovent del Centre Diari va preparar un video-rap des d'un dels seus tallers de coneixement de l'entorn amb reflexió crítica. Aquest vídeo va formar part de l'activitat de cloenda del curs 2013-2014 i es va visionar per la totalitat d'infants i famílies que participen al projecte. Avui volem visibilitzar la feina d'aquest joves, com a símbol de compromís envers les persones més desfavorides a la nostra societat.
 
Com exposa al seu post, médicos del mundo, en relació a aquesta data, en un context en el qual la crisi està tenint gravíssimes conseqüències per a les persones més vulnerables i en el qual s'estan retallant serveis socials, hem de redoblar els esforços globals en la lluita contra la pobresa.

Més d'1.400 milions de persones sofreixen pobresa extrema i gairebé 1.000 milions sofreixen gana. Aquest any passarà a la història com l'any en el qual a més del gana *sistémica es va declarar la primera fam del segle XXI i que afecta a gairebé 13 milions de persones en la banya d'Àfrica.

Davant la crisi, anuncien mesures que, en lloc d'atacar les seves causes, provoquen retallades socials fent que paguin els qui no són responsables. És necessari canviar de model, és possible construir un altre món, rebel·lar-se contra la pobresa i exigir que tinguem les mateixes oportunitats, que la democràcia sigui efectiva, que la participació sigui real, que la solidaritat estigui al centre.


Etiquetes de comentaris: , ,